TEMES D'ACTUALITAT

En aquest apartat podreu introduir debats sobre temes d'actualitat que us interessen: recomanacions de música i cinema, professions del futur, pirateria digital, canvi climàtic, política ...


ARTICLES


MISOGÍNIA
Héctor Sansano (1r Batxillerat)

La misogínia és bàsicament una teoria que proposa que la dona no és un ésser humà complet. Habitualment es creu que la dona ocupa un pedestal menor a l'home i que la dona ha de fer i seguir pautes de conducta que se suposen són naturals al seu sexe. En el món occidental, s'hereten les nocions del món clàssic i es reforça la imatge de la dona com l'origen dels problemes de l'home, la submissió de la dona a l'home i que la dona és l'origen del pecat de l'home.

A l'edat mitjana, a la dona se li prohibeix el coneixement i se li imputa una falta de raciocini que s'explica amb filosofies religioses. També s'usa la idea de la bruixeria com a pretext per controlar a la dona. Moltes dones amb mitjans, com Cristine de Pizan, Margarita de Navarra, Madame de Lafayette, Sor Juana Inés de la Cruz i Isabel de Villena van poder refugiar-se en convents, estudiar i buscar el coneixement, però altres dones no podien fer el mateix. A l'edat mitjana, llibres com L'Espill són pedres angulars de la misogínia, on Jaume Roig diu que totes les dones són malèvoles, exceptuant la verge Maria i la seva muller.

Però no us preocupeu, benvinguts al món modern i civilitzat en el qual, en el sector privat, les dones guanyen de vegades 50% menys que un home. El món en què la violència domèstica persevera, és psicològica, física, fins i tot, és abús sexual. Els deixem estudiar perquè siguin unes mestresses de casa amb les quals es puga parlar i perquè crien els nostres fills de forma mitjanament decent. Això és la igualtat que ens venen? Seguim exactament igual, però clar, adaptat als nostres temps. Com que vivim en una època on tot és light i sense cafeïna la misogínia també ho és."Cal posar la nostra vida en perill per produir energia?" planta-nuclear_3.jpg

(María Pascual 4ºC)

La meua opinió sobre aquest tema no és bona, és molt perillós viure al voltant d'una central d'aquest tipus. Les centrals nuclears són de les més perilloses, perquè produeixen un gran impacte ambiental que pot danyar la vida dels veïns que viuen al voltant d'aquesta. Una cosa bona és que aporta treballs per a les persones, però jo pense que la salut de les persones que treballen en una central nuclear és molt dolenta. També pense que els diners que s'aporten per aquest tipus de central, vaja destinat a centrals menys dolentes. Propose una pregunta: "S'ha de posar la vida d'éssers humans en perill per treballs o per produir energia? Jo pense que no.
DEMOCRÀCIA O FEUDALISME?

Anna Bailach, 1r de Batxillerat
Vivim en el món de la desinformació, la manipulació i les mentides. Hem de parar-nos a pensar en el funcionament d’aquest món.
La democràcia actual és el feudalisme amb algunes modificacions. Els rics són els privilegiats i cada vegada són més rics a costa dels pobres, que cada vegada són més pobres. Els de la part més baixa de la piràmide sostenen als de la part més alta. De qui es la culpa de la crisi actual? Qui l’està pagant?
Aquesta democràcia està podrida, com pot ser que la majoria de la gent no vote i estiga governant el partit que ha elegit la majoria? De totes formes, tota la gent que no ha votat no ho ha fet per defendre l’anarquisme sinó per falta d’ideals, els dóna igual qui mane. Tal vegada el més greu és la societat. Vivim en una societat d’ignorants que creu que tot el que surt en els canals de televisió (on tota la informació està manipulada) i que no ix al carrer quan estan privant-la dels seus drets. A altres països han eixit tots a reclamar per retalls de coses que nosaltres no tenim i tal i com anem no tindrem en la vida. En canvi, ací eixim per a celebrar les victòries esportives però permetem lleis que creen injustícies socials. Que trista i real és la frase romana “al poble, pa i circ”. Però no ens enganyem, qui governa ha estat votat. Com pot ser que triem un partit que en comptes d’invertir en educació es gasta els nostres diners en la Fórmula 1?
Aquest feudalisme es disfressa en democràcia, on de tant en tant ens donen algunes coses de les que demanem, però el que realment importa no ho aconseguim mai. Una bonica forma de fer-nos callar i contentar-nos sense donar-nos el que volem.
La justificació que semrpe rebem és que estem millor que abans, que les nostres condicions de vida són millors. És cert, però preguntem-nos: com pot ser que amb 30 anys la gent segueisca vivint a casa dels pares per no poder pagar-se un pis ni que siga de lloguer? Com és que no hi ha ni faena ni diners? ¿Com pot considerar-se lliure una persona que passa un mínim de 8 hores diàries (sempre en són més) fora de casa “per a ser productiu de cara a la societat”?
Vivim en el feudalisme, encara que vulguem dir-li democràcia. Aquesta “democràcia” només es diferencia del feudalisme en el nom.


Fotodenúncies: podreu penjar fotos per denunciar fets que considereu inacceptables, com aquest bosc ple d'escombreries.escombreries.jpg