NARRATIVA

 • Cròniques d'un rei, Víctor Labrado

 • L'Odissea, Homer

 • L'illa del tresor, Stevenson

 • L'ull de la mòmia, Jesús Cortés

 • Dràcula, Bram Stoker

 • Olfacte de detectiu, Christine Nöstlinger

 • Contes, Diversos autors

 • El llibre de la jungla, R. Kipling

 • Cagadets de por, de Pasqual Alapont

CONTES ON LINE:

http://www.unamadecontes.cat/


Ressenya lectures 1r ESO C

El millor cap de setmana de Jonny Briggs

Autor: Joan Eadington. Editorial i any: El micalet galàctic/1992

external image cleardot.gifSaba Khundoo

 • Jonny Briggs i la seua família van a Whitby una setmana.Tot va bé en les vacances
 • fins que un gosset pelut molt pesat va derrere d´ells tota l´estona i el viatge es convertix en
 • un malson per a tots menys per Jonny.
El llibre generalment m´agrada molt perquè a mi m´agraden els llibres d´aventura i de risa com aquest llibre.

Les bruixes de Roald Dahl

Sobre l'autor: http://www.xtec.cat/recursos/lit_inf/dossiers/dahl/index.htm
matilda.gif
matilda.gif


Les bruixes, Roald Dahl

Sara San Nicolás
Aquest llibre m´ha agradat molt perquè al principi és de misteri i al final d´aventures, també les bruixes del llibre són molt especials, jo mai havia sentit parlar d´aquestes bruixes i m´imaginava els personatges d´una altra manera. Els protagonistes són molt simpàtics i amables. S´assembla a la pel.lícula en alguns capítols. Es diferencien al principi, perquè la xiqueta no s´amaga a ningun lloc.
M´ha paregut molt interessant. El recomanaria als meus companys perquè crec que a ellls els pot paréixer molt interessant i divertit.

Andra Lázaro
Del llibre pense que està molt bé. Em pareix molt interessant i divertit. M´ha agradat molt llegir-lo perquè és una història d´aventures i és molt excitant. M´ha agradat molt la part en la qual el xiquet està escoltant el que diuen les bruixes i quan transformen a totes les bruixes en ratolins. També m´ha agradat el final, quan dicen que van a anar a exterminar a totes les bruixes del món. El que no m´ha agradat ha sigut com va acabar el xiquet. Sí que li'l recomanaria als meus companys perquè crec que els agradaria molt.

Saba Khundoo
Jo crec que l´obra vol comunicar-nos que ser un ratolí no és una desgràcia i més si tens un bon cor com el protagonista i estàs rodejat de gent que vols molt.
El llibre en general m´ha agradat molt perquè m´ha paregut interessant i graciosa la primera part per saber si una persona es una bruixa o no. I el final m´ha paregut misteriós perque no m´esperava que acabara d´aquella manera.

Olfacte de detectiu, Christine Nöstlinger

Laura Vicente Ferrer

He llegit aquest llibre perquè sóc fan de les novel·les de misteri. M'ha agradat molt, és un llibre molt divertit i misteriós. Té una història d’amor amb un xiquet, Jacob, que vol a Tete. Això ha fet que m'agradara més. Misteri i amor, per a mi, és la millor combinació. També m'agrada perquè comença com la vida quotidiana de qualsevol família i acaba amb la seua vida completamente cambiada. És realista, per la qual cosa em costa menys identificar-me amb algun personatge. Jo m'identifique amb Pups, és divertida i em sembla graciosa.
Al final del llibre apareixen dos llibres de la mateixa editorial que també he llegit. En 5é de primària estava tot el dia pensant en misteris i ma mare em va comprar el llibre Misteris S.L. de Francecs Gisbert. Vaig començar a llegir un poquet cada dia i vaig acabar completament “engantxada” al llibre. És molt divertit i vaig descobrir molts misteris. El recomane a tots els xiquets que els agrade aquest gènere.

Carla Trigo Guzmán de 1ºC
Jo pense que el xiquet anomenat Jakob, el veïnet, és molt cabut i gràcies a la seua constància la familía Zwoch
aconsigueix el que es proposa. Al principi, el llibre no semblava molt interessant però, a mesura que anava llegint, cada vegada era més i més interessant i al final m´ha agradat molt.
És interessant perquè van descobrint misteris i proves que havien de resoldre per a trobar el tresor.
El recomane a tots els meus companys i a tota la gent que s´anime a llegir-lo i a la gent especialment que li agraden els contes de misteri i d´intrigan que de segur
que aquest llibre els encanta i molt.


Biografia de Christine Nöstlinger

Saba Khundoo
Christine Nöstlinger Va nàixer a Àustria l'any de 1936, en el si d'una família humil i antifeixista. Al finalitzar el batxillerat va sentir atracció per les Belles Arts i es va dedicar amb passió a la pintura. El seu primer llibre va consistir en uns dibuixos als quals va afegir un text, però la crítica es va fixar en el text i es va oblidar de les il·lustracions A partir d'eixa frustració va començar una carrera literària rutilant. Els seus llibres, que naixen de problemes reals, abordats sense dramatisme i quasi sempre amb humor o ironia, han rebut els majors guardons, fins a culminar l'any 1984 amb el premi Andersen.
Algunes de les seues obres van ser: Un marit per a mamà (1972),¡Que fàstic! (1973), Pepito (1975), Lollipop (1976), Konrad, el xiquet que va eixir d'una llanda de conserves (1977), El meu amic Lucki-Live (1978), Una història familiar (1981), Tall entra en acció (1982), Gretchen es preocupa (1983), Volguda Susi, volgut Paul (1984) i Olfacte de detectiu (1992). En 1984, li va ser concedit el Premi Andersen pel conjunt de la seua obra.
El llibre m´ha agradat més del que m´esperava.
El recomanaria als meus companys, sobretot als que els agraden els llibres de misteri perquè es un llibre misteriós des del principi ja que no sabien on estan els diners i han de trobar-los. També és molt divertit en algunes parts i els personatges a vegades diuen coses gracioses. A més, és l´únic llibre de valencià que m´he llegit i m´ha agradat.


El gabinet del Dr. Caligari, versió teatral.

Sara San Nicolás Andrés
Aquest llibre és d´aventures, d´amor i misteris. A mi m´agraden molt aquets llibres. Jo pense que és molt divertit i als meus companys i companyes, crec que els agradaria molt. Els personatges són molt graciosos, Franzis és molt divertit i Jane també. Hi ha també, personatges que són malvats, com El Doctor Caligari i Césare. Aquest llibre és per a fer una dramatització teatral però també es pot llegir igualment.

L'ull de la mòmia, Jesús Cortés

Andrea Lázaro
Del llibre pense que és molt interessant. M’ha agradat molt i el recomanaria als meus companysperquè tracta de l’amistat. Uns amics ajuden a un altre per a superar una malaltia, la necrofòbia, una malaltia que fa tindre molta por per allò relacionat amb la mort.També el recomane perquè és un llibre d’aventures, han de viatjar a Egipte per uns assumptes molt importants, i perquè s’enfronten a Abdelkader, un lladre de sarcòfags i tresors de les pirámides d’Egipte.

L'ull_de_la_mòmia.jpg

POESIA

 • L'illa amb llunes, Marc Granell

 • La dansa dels versos, Marc Granell

TEATRE


 • Maleïda poma! Anna Ballester. Ed Bromera.

 • Tirant lo blanc, Joanot Martorell (versió teatral de Pasqual Alapont)


CÒMICS I LLIBRES IL·LUSTRATS

 • Per què vivim als afores de la ciutat?

 • El petit príncep

 • Corto Maltés

 • Tintín

 • Astèrix